GROEPSLESSEN

Het voordeel van groepslessen is dat de hond leert om ook in aanwezigheid van andere honden aandacht te hebben voor zijn eigenaar.

LET OP: Nu de COVID maatregelen worden versoepeld, gaan de groepslessen weer opgestart worden.

EEN GOED HONDENLEVEN start groepslessen in Soest
De lessen vinden plaats in kleine groepjes van 3 tot 4 deelnemers. Hierdoor is het mogelijk om iedereen individuele aandacht te geven en maatwerk te bieden. Er wordt altijd getraind op een positieve manier. Dat betekent dat we de honden oefeningen en nieuw gedrag aanleren door het gewenste gedrag te belonen.

 

Puppycursus
In de puppycursus wordt o.a. aandacht besteed aan:
– Hoe voedt u uw pup op?
– Hoe bouwt u het vertrouwen tussen u en uw pup op?
– Hoe leert u uw pup gewenst gedrag en hoe gaat u om met ongewenst gedrag?
– Hoe pakt u het socialiseren (wennen aan allerlei mensen, honden, situaties) van uw pup aan?
– Het bewegen van uw pup.

Natuurlijk gaan we ook aan de slag met het aanleren van een aantal basisoefeningen. Er is elke les ruimte voor huis, tuin en keukenvragen zoals zindelijkheid, slapen, bijten, wandelen, spelen. Specifieke vragen kunt u buiten de cursus om stellen. Tijdens de lessen blijven de pups aangelijnd en mogen ze niet met de andere pups spelen.

 

Pubercursus
In de pubercursus wordt aandacht besteed aan:
– Wat voor invloed hebben hormonen op het lichaam en gedrag van uw puber?
– Waarom lijkt het of uw puber de aangeleerde basisoefeningen is vergeten en hoe leren we uw jonge hond nieuwe oefeningen aan?
– Hoe ondersteunt u uw puber met balans- en coördinatie-oefeningen met het omgaan met dat groeiende lijf?
– Hoe komt het dat uw hond ineens bang is van dingen waar hij eerst niet bang voor was?

In de lessen bied ik u handvatten voor het omgaan met ongewenst gedrag.
Er is tijdens elke les ruimte voor vragen die voor alle eigenaren met een puberhond interessant zijn. Specifieke vragen kunt u buiten de cursus om stellen. Tijdens de lessen blijven de pubers aangelijnd en mogen ze niet met de andere honden spelen.

 

Basiscursus Herplaatshonden
Voor herplaatsers uit Nederland of het buitenland vanaf de leeftijd van 1 jaar (*) geef ik een basiscursus. Op deze cursus zijn niet-herplaatsers uiteraard ook welkom. De cursus is bedoeld voor honden die nog geen gehoorzaamheidstraining hebben gevolgd. We zullen vooral aandacht besteden aan oefeningen die belangrijk zijn in het dagelijks leven zoals het wandelen aan een slappe lijn, verzorging, hier komen.

In deze cursus wordt aandacht besteed aan:
– Hoe bouw je vertrouwen op?
– Leren kijken naar het gedrag van uw hond?
– Voorkom ongewenst gedrag en leer uw hond gewenst gedrag aan.
– Waarom is voorspelbaarheid en beïnvloedbaarheid zo belangrijk voor uw hond?

 

Algemene informatie groepslessen
De lessen worden gegeven in blokken van 4 weken, zodat u zelf kunt besluiten hoeveel blokken u wilt volgen of dat u bijvoorbeeld in de vakantieperiode een blok wilt overslaan. Kosten per lesblok zijn 70,- EUR. Een lesblok gaat door bij een minimum van 2 deelnemers. De lessen vinden plaats in de bossen in Soest. De cursus gaat alleen niet door bij onweer of gladheid. U ontvangt na elke les een korte samenvatting, zodat u kunt nalezen wat er geoefend moet worden.

Als u interesse heeft in deelname, dan kunt u een inschrijfformulier vragen via eengoedhondenleven@gmail.com of meer informatie vragen via telefoonnummer 06 – 11 01 75 20. Na het terugsturen van het inschrijfformulier en het overmaken van het cursusgeld is uw inschrijving definitief. U krijgt bericht als er plaats is. Als dit lesblok vol zit, dan wordt gekeken of er een extra lesblok kan starten op een andere dag/tijdstip . Als u dit niet uitkomt, dan ontvangt u het gestorte lesgeld retour.

(*) De genoemde leeftijden zijn een indicatie.