PRIVÉLESSEN

In een privéles is het mogelijk om de les (en locatie) volledig op u en uw hond af te stemmen. Heeft u een specifiek (trainings)probleem, wordt uw hond te druk of raakt hij teveel afgeleid door alle prikkels in een groepsles, dan kunt u één of meerdere privélessen afspreken. Ook voor honden die net zijn geadopteerd kan het prettig zijn om te starten met privélessen in een rustige omgeving.

Ik bied:

Socialisatie- en opvoedingslessen

De primaire socialisatieperiode loopt van 4 weken tot ongeveer 12 weken. Als deze periode goed verloopt dan leert uw pup hoe zijn leven eruit ziet, welk gedrag u als eigenaar gewenst vindt en leert u de behoeften van uw pup kennen. Een goede socialisatie is de basis  voor de rest van zijn leven.

U leert tijdens deze lessen hoe u uw pup kunt laten kennismaken met verschillende situaties en wat u kunt doen als de pup angstig en/of agressief reageert. Verder besteden we aandacht aan basis- gehoorzaamheidsoefeningen en we werken aan zelfbeheersing, zelfvertrouwen, coördinatie en ontspanning. Ook wordt er gewerkt aan een goede relatie tussen u en de hond. Tenslotte bereid ik u ook alvast voor op de secundaire socialisatiefase of de angstfase, die duurt tot ongeveer 6 maanden. In deze periode vindt uw pup vaak weer dingen spannend, die hij eerder onbevangen tegemoet trad. Dat hoort bij deze levensfase. Ik leer u hoe u daar het beste op kunt reageren.

Lessen voor adoptiehonden

Als u een hond uit het asiel hebt gehaald of uit het buitenland, dan kan persoonlijke begeleiding een uitkomst zijn. U heeft vol enthousiasme en met de beste bedoelingen ervoor gekozen om een hond een nieuwe kans te geven op een fijn leven. Helaas hebben veel van deze honden al een rugzak met de nodige vervelende ervaringen. U en uw hond moeten elkaar leren kennen en uw hond maakt kennis met allerlei situaties die hij wellicht niet kent uit zijn jeugd. Dat betekent een leerproces voor u beiden.

Lessen bij ongewenst gedrag

Ook kan individuele, persoonlijke begeleiding u helpen als u te maken krijgt met ongewenst gedrag bij uw hond zoals blaffen, opspringen, trekken aan de riem, niet komen of het najagen.


Kosten

Privélessen in Soest:

€ 42,50    per uur

€ 105,-    voor 3 lessen van 1 uur

Buiten Soest komt er € 0,35 per km reiskosten bovenop de prijs van de lessen.