“Ik heb contact met Marian opgenomen, nadat ik eigenlijk al een aantal jaar een zeer nerveus hondje had. Dit leidde tot probleemgedrag naar andere honden. Na al veel geprobeerd te hebben met training wilde ik toch nog een poging wagen om het voor hem en mijn gezin wat meer in balans te krijgen.
Marian is bij ons geweest, heeft geobserveerd en veel adviezen aangereikt waar we veel aan hebben: ik heb zijn omgeving aangepast, heb de prikkels waaraan hij wordt blootgesteld verminderd en heb advies gekregen hoe met hem om te gaan.
Marian enorm bedankt voor jouw hulp! Ik zie resultaat en een minder gespannen hondje en dat is ontzettend fijn!”
(Rachel van Dijk, september 2019)

Onze pup had extreem veel last van angst en stress. Na zo ongeveer alles wat op het internet stond te hebben uitgeprobeerd, wisten we ons echt geen raad meer. Marian begreep heel goed wat er aan de hand was en heeft nuttige tips, handvatten en inzichten geboden. Zijn dagelijks leven is dankzij haar begeleiding een stuk prettiger en rustiger geworden. We kunnen hem nu beter helpen om met zijn angst om te gaan. We hebben nog een flinke weg voor ons, maar het begin is gemaakt!

 

“Halverwege september 2017 lag er een briefje door de deur. Ik denk de schrik/angst van elke hondeneigenaar… ‘uw hond blaft onophoudelijk als u niet thuis bent’. Ik heb direct contact opgenomen met Marian. De eerste paar tips ontving ik binnen een uur. We zijn nu ongeveer 4 maanden verder en ik kan weer met een gerust hart boodschappen doen. Marian, bedankt voor al je hulp, inzichten en steun in deze periode!”

“Puppyles bij Marian is een feestje. Ze heeft goed door welk gedrag bij elk ras hoort. Met veel geduld legt ze alles uit en is pas tevreden als baasje en hond het samen goed doen. Buiten de les hebben wij privé ook de nodige aanwijzingen mogen krijgen van Marian. Dit doet ze heel gedegen, met vragenlijst en al.”