OVER MIJZELF

Mijn naam is Marian van Gerven, gecertificeerd hondengedragstherapeut en kynologisch instructeur. Ik ben in 2008 naar Soest verhuisd vanwege de prachtige bosrijke omgeving, waar ik dagelijks te vinden ben met mijn hond.

Na jaren in het welzijnswerk en de kinderopvang te hebben gewerkt, heb ik ervoor gekozen om professioneel aan de slag te gaan als gedragstherapeut en instructeur om honden en hun eigenaren te begeleiden.

Ik deel al mijn hele volwassen leven met honden en katten en heb met al mijn honden getraind. Wat we deden, hing af van de interesse en het talent van de betreffende hond. Uiteenlopend van gehoorzaamheid, pakwerk, speuren, behendigheid, uithoudingsvermogen, balans & coördinatie, hersenwerk tot detectie. Actief bezig zijn met  honden is voor mij vanzelfsprekend. Het is niet alleen fijn om samen dingen te doen, het draagt bovendien bij aan een goede relatie.

Ik heb verschillende honden gehad: een volwassen kruising Mechelse Herder uit het asiel, een Hollandse Herder, kortharige Collies en een kruising Border Collie. Op dit moment deel ik mijn leven met een prachtige driekleur Border Collie, Sofie.

In de afgelopen 30 jaar heb ik de inzichten met betrekking tot honden, hondengedrag en – opvoeding/training zien veranderen. Ten goede! Huidige positieve trainingsmethoden dragen bij aan het welzijn van honden. Ik volg dan ook nauwgezet de nieuwste ontwikkelingen en vergroot mijn eigen inzichten en vaardigheden nog voortdurend door theoretische bijscholing en training.

Ik heb veel ervaring met het geven van hondentraining bij verschillende hondenscholen en in het werken met asieldieren. Ik heb in asielen stage gelopen tijdens de opleiding dierenasiel- en pensionhouder, als vrijwilliger gewerkt in het asiel als hondenuitlater, hersenwerk met asieldieren gedaan en te plaatsen dieren getest.

Ik heb o.a. de 4 jarige HBO-opleiding tot Hondengedragstherapeut bij Dogvision gevolgd en met goed gevolg afgerond. Ik ben bezig met de opleiding tot Begeleider Hersenwerk.

Ik ben aangesloten bij de NVGH (Nederlandse Vereniging van Gedragstherapeuten voor Honden. Kijk voor meer informatie over de beroepsvereniging op: https://nvgh.nl