WAT BIED IK U IN DEZE LESSEN?

Ik geef les aan honden van alle rassen en van alle leeftijden en hun eigenaren. Doordat ik ervaring heb in het werken met veel verschillende honden(rassen) kan ik gericht inspelen op de behoeften van uw hond. Ik bied begeleiding op maat.

In de lessen leggen we een fundament, bouwen we aan een goede basis, zodat uw hond op kan groeien tot een stabiele volwassen hond. Ik besteed ruim aandacht aan het herkennen en begrijpen van hondengedrag en inzicht krijgen in het leren bij honden. Verder werk ik aan ontspanning bij de hond, maar ook bij u, zodat er een (meer) ontspannen relatie ontstaat. En ik leer u gewenst gedrag te bevorderen, waardoor eventueel ongewenst gedrag wordt voorkomen of verminderd.

Het plezier van u en uw hond tijdens de lessen staat voorop. Ik bied gevarieerde oefeningen aan waarbij ik gebruik maak van verschillende opdrachten om te werken aan het zelfvertrouwen van uw hond. Hierbij kunt u denken aan oefeningen voor de neus (speurwerk) en hersenwerk. Mentale stimulatie die uw hond vermoeit, maar ook tot rust brengt. En aan het werken aan de coördinatie van de bewegingen van uw hond.

Na de les ontvangt u een schriftelijke samenvatting, zodat u thuis alles op uw gemak kunt nalezen en ook andere gezinsleden weten wat de gewenste aanpak is. Tijdens de lessen is het hele gezin welkom.